Домашно овче кисело мляко

16/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1351137013744
"Вижте как да подквасите домашно овче кисело мляко - точна рецепта стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 354
  • Преглеждания за месеца1997
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, прецедете млякото през тензух или ситна цедка. Сипете го в голяма тенджера или го разделете на две тенджери.

Задължително варете млякото на водна баня, за да не загори. Когато се вдигне, го изключете и оставете да изстине, колкото да ви трае пръста.

В компотени буркани сипете по 2 лъжици кисело мляко и разбъркайте добре, сипете прясното мляко и отново разбъркайте.

Покрийте със найлонови капачки и готовите буркани поставете върху вестници или торбичка.

Увийте ги във одеяла и оставете така за 3 часа, след което извадете и поставете във хладилник.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

NANA-DO
NANA-DO
04.07.2018 15:04
И аз слагам на 5 л мляко 1 кофичка "Боженци"-2,2 %, става чудесно. Разликата е че аз не слагам във всеки буркан подквасата, а отделям малко от овчето мляко, разбърквам с киселото мляко и връщам в останалото.Разбърквам цялото количество, после разливам в бурканите.
0
0
Ваня Георгиева
Да и така също съм го правила, става чудно. :)
0
0
Яница Николова
Чудесно е,на вкус е като сметана! Благодаря за сполучливата рецепта!
0
0
Ваня Георгиева
Радвам се, че ви харесва рецептата. Винаги когато ми донесат овче мляко го правя така.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв