Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мантъ с пушено филе

Мантъ с пушено филе

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Мантъ с пушено филе1 / 2
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
64 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За 1 порция
  • брашно семола - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • добавки
  • пушено филе - около 400 г наситнено
  • лук - 1 /2 глава наситнена през ренде
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 - 2 стръка наситнени
  • галета - 1 с.л.
  • БУЛЬОН
  • зеленчуков булон - 200 мл, кубче
  • вода
  • чушки - по 1 бр. нарязана червена и зелена, на жулиен
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. парче
  • шафран - около 4 - 5 нишки
  • зехтин - на струйка
  • черен сусам - за поръска
  • лют пипер - едър, за поръска
  • пресен лук - наситнен, за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пастата:

От продуктите се замесва с ръка тесто до топка. Покрива се с фолио и се оставя за 30 мин. на стайна температура. С машина за паста тънко се разточва и всеки разточен лист се напръсква с брашно Семола, оставя се да засъхне, а след това се нарязва на квадрати 4 на 4 см.

Филето се наситнява с нож, колкото може повече, да е близо до консистенция на кайма. Добавя се яйцето, наситнен магданоз, сол, галета, черен пипер и лукът, минат през ренде, за да е фино настърган. Замесва се и покрива се с фолио и се оставя настрана за около 20 мин.

Шафранът се накисва в малко топла вода за около 15 -20 мин. Водата трябва да добие хубав златист цвят.

В тенджера се изсипва достатъчно вода, добавя се зехтин, сипва се бульонът, нарязаните чушки на жулиен, морковите, нарязани на парчета, целината и водата от предварително накиснатия шафран.

Оставя се да заври на умерен котлон за около 15 мин., за да си пуснат аромат зеленчуците.

От лентите тесто с резачка се разрязват парчета 4х4 см. Във всяка парче тесто се поставя по 1 ч.л. от плънката, захлупва се с друго парче тесто и се затискат краищата с вилица, за да залепнат. Пускат се във врящата вода за 4 до 5 мин. Изваждат се.

При сервиране пакетчетата Мантъ се заливат с няколко супени лъжици от бульона, посипва се сусам и едро счукан лют пипер.

Посипва се наситнен пресен зелен лук.

Мантъ с пушено филе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: