Патладжан, печен в конвекторна фурна

16/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Ето ви и една ужасно вкусна и много по-здравословна версия на пържените патладжани - патладжан в конвекторна фурна "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 012
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват. След което се нарязват на филии с желаната от вас дебелина. Посоляват се и се оставят 30 минути да си пуснат горчивия сок.

Измиват се хубаво и всяко парче се топва от двете страни в брашно.

Набрашнените резени се редят върху табла, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Таблата трябва да е с размери, колкото са и размерите на скарата на конвекторната фурна.

Наредените резени се намазват леко с олио с помощта на четка. Таблата се слага на горна скара в конвекторната фурна. Пекат се около 15 минути на 225°C.

Изважда се таблата и се обръщат резените патладжан. Връщат се във фурната и се пекат още 10 минути.

Вкусът на печения патладжан е също като на пържения, но е неговата здравословна версия - приготвен без пържене и с много малко мазнина!
Вкусен е както топъл, така и студен!

Поднася се задължително с млечно-чеснов сос или пък чеснова паста -въпрос на вкус :)

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар