Баклава с Крем и Орехи

17/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф752447365
"Разкошна баклава, която няма нужда от реклама "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 786
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците, добавете захарта и ванилията, брашното и част от студеното мляко, разбъркайте до гладка смес. На бавен огън поставете тенджера с останалото мляко, налейте яйчената смес и варите до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.

Свалете готовия крем от огъня и поставете маслото в него, бъркайте, докато се усвои от крема и оставете да се поохлади. Намажете една от корите с разтопеното масло, положете втора, отново мажете с масло и полагате трета.

Мажете с масло, разстилате малко от крема и навивате на руло. Така процедирате с всичките 15 кори.

Подредете рулата в предварително намазана с малко масло правоъгълна тава. Нарежете рулата на малки парчета и мажете с останалото масло.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто.

Сварете сиропа, като в тенджера налеете водата и сипвате захарта, лимоновия сок и маслото, след като заври премахнете от огъня.

Залейте горещата баклава със сиропа и отгоре поръсвате смлените орехи.

Получавате невероятно вкусно изкушение. Сервира се студена.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар