Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Свинска Глава в Буркани

Свинска Глава в Буркани

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинска Глава в Буркани
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински глави - 2 бр
  • черен пипер - 1 пакетче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разцепете свинските глави на четири части.

В голяма тенджера сложете парчетата и облейте с вода. Сложете да се варят на умерен огън, като първо отпените пяната, която се образува при завирането.

Варете около час и тогава прибавете сол.

След около още един час вижте дали месото пада от коста и изключете.

Извадете и обезкостете, нарежете по големите парчета.

В буркани напълнете от месото от главите, като поръсвате по няколко зърна черен пипер.

Допълнете отгоре от бульона и затворете със капачки.

Варете бурканите около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: