Катино Мезе по Плевенски

18/04/2018
"Оказва се, че по Плевенския край могат да ви научат на това-онова за Катиното мезе, струва си да ги послушате "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 229
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г бут
  • гъби - 120 г консервирани
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • люти чушки
  • лимон
  • черен пипер
  • сол
  • див чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете свинското месо с олио, поръсете със сол и поставете в тавичка за печене. Долейте 1 ч.ч. топла вода и изпечете до полуготовност в загрята фурна.

Извадете парчето месо от тавата и го нарежете на филийки или на кулчета.

В тавичката добавете още вода и върнете тавата във фурната за няколко минути, докато се получи кафеникав сос.

Загрейте останалата мазнина в тиган, добавете брашното и запържете.

Добавете бульона към брашното при непрекъснато бъркане до получаването на сос. Ако сосът е гъст, добавете още малко вода.

Овкусете със сол и черен пипер.

В дълбок съд поставете месото, гъбите и полейте със соса. Поръсете с лимонов сок.

Поставете съда на котлона на тих огън и гответе няколко минути, без да бъркате.

Поднесете с люти чушлета, парче лимон. Поръсете с див чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар