Пица с бекон, лук и маслини

17/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач1344581
"На такава пица просто не може да кажете не "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 щипки
  • суха мая - 2 ч.л.
  • вода - около 1/2 ч.ч.
  • Плънка
  • бекон - около 100 - 150 г слайс, или шунка
  • зелени маслини - 4 - 5 бр. без костилки
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • босилек - 1 стрък
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва и оставя за 5-10 минути да се отпусне. После се разточва тънко и се слага в намазнена тава.

Гарнира се първо с нарязания домат, бекона, лук на кубчета или кръгчета, маслини на кръгчета, поръсва се с черен пипер, яйца /цели/ или разбити, кашкавал /настърган/.

Пече се веднага на 240 градуса да златист цвят.

Сервирайте с млечно-чеснов сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар