Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Унгарска туршия

Унгарска туршия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Унгарска туршия1 / 2
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг бяло
  • зеле - 700 г червено
  • чушки - 350 г зелени
  • зелени домати - 500 г
  • оцет - 80 мл
  • захар - 50 г
  • сол - 50 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаните зеленчуци се посоляват и се поръсват със захар. Така престояват 12 часа на хладно, след което сокът се отцежда в съд и зеленчуците се нареждат в буркани.

Заливат се с марината от сока и останалите продукти, сварена и охладена.

Бурканите се запечатват и се държат на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: