Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли по виенски

Свински пържоли по виенски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Свински пържоли по виенски
Снимка: Яница Николова
1 / 2
18/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г за паниране, или галета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържоли с дебелина около 1.5 см и се начукват с чукче за пържоли и от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер.

Приготвят се в три чинии брашно, разбити яйца и (брашно) галетата. Овалват се първо в брашно, после яйца и галетата.

Пържи се от двете страни на умерен огън, докато се получи червеникаво-златиста коричка.

Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Не се слагат една върху друга, за да не омекнат.

Пържолите се сервират топли с гарнитура по избор, например пържени картофи и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: