Домашни многолистни кроасани

18/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач258400261
"В кухнята ухае на любов, в кухнята ухае на домашни многолистни кроасани "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вода - 80 - 100 мл ледена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 250 г студено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа, добавя се солта и вода. Замесва се гладко и еластично тесто.

Тестото се разточва на правоъгълник и се поставя маслото по средата, сгъва се като плик, леко се натиска с точилката.

Прибира се във фризер за пет минути. Изважда се и се обръща на 90 градуса, разточва се и пак се сгъва, прибира се пак за пет минути във фризер. Така се прави още 5-6 пъти.

Преди използване се охлажда за 30 минути.

След това се разточва на правоъгълник, после на триъгълници и се навиват кроасаните.

Може да се сложи пълнеж по избор, сладък или солен.

Съхранява се в хладилник до 3 дни в стреч фолио или замразено за 1 месец.

Размразява се в хладилник за 1 нощ, след това се използва.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар