Мекици с царевично брашно

18/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7264802977
"Можем да напишем поема за тези мекици с царевично брашно, но засега ще се задоволим с ммммммммм "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 338
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 350 г фино
  • пшенично брашно - 200 г
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 60 мл + за намазване и пържене
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със солта и смесете с оц/undefined ета и киселото мляко.
Сложете содата и изчайте сместта да шупне, след което налейте 60 мл олио и на части добавяйте, пресявайки двата вида брашно, бъркайки, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Тогава с ръце доомесете до гладкост.

Загрейте обилно количество олио на умерен огън и пържете мекиците до златисто от двете страни. За да ги оформяте, намазнявайте ръцете си с олио, откъсвайте топчица тесто и я разтегляйте внимателно, тъй като тестото е крехко и лесно се къса.

При пърженето и обръщането на мекиците също бъдете внимателни и докато не се зачерви мекичката добре по краищата, не я обръщайте от другата страна, защото има опасност да се начупи.

Тези мекици са с традиционалния вкус, който познаваме, но тяхната текстура е много по- нежна, пухкава и крехка от на нормалните, които правим само от пшенично брашно.

Стават много пухкави и топящи се в устата!

Поднесете ги със сладко, пудра захар, сиренце или кисело мляко и се насладете на засищаща и вкусна закуска.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар