Оригинална английска закуска (Full english breakfast)

18/04/2018
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач68
"Ето я и прословутата английска закуска, която е не само супер вкусна, но и доста полезна "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • наденички - 8 бр. свински
  • боб - 2 консерви сладък фасул
  • яйца - 6 бр.
  • За шницелите
  • картофи - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят картофените шницели. Картофите се сваряват и се намачкват. Лукът се реже на ситно и се прибавя към картофите заедно със солта. Яйцето се разбива.

В отделна купа се изсипва галетата. От картофената смес внимателно се правят малки шницели, като предварително се изцеждат много добре. Всеки шницел се потапя първо в галетата, после в яйцето и се завършва отново с галета.

Всички шницели се подреждат в намазнена тава и се пекат на висока температура до получаване на златист загар.

През това време наденичките се пържат в силно нагрят тиган. След тях следват и яйцата, които се пържат в същата мазнина цели и едно по едно, без да се разбиват.

Фасулът се слага в тенджера и се оставя да заври. Веднага щом заври, се маха от котлона. След като картофените шницели се махнат от фурната, се оформя порцията - 3 картофени шницела, 4 наденички, 3 яйца и фасул.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
18.04.2018 20:15
когато бях малка и гледах филм в който закусват с нещо подобно, винаги се чудех как могат това да го ядат на закуска. за мен винаги ще си остане по подходящо за обяд, но нищо те по принцип са си малко странни кулинари англичаните :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв