Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Домати с лук и картофи в Микровълнова

Домати с лук и картофи в Микровълнова

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Домати с лук и картофи в Микровълнова
Снимка: Илияна Димова
1 / 10
18/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • домати - 1 ч.ч. белени от консерва
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л. или зехтин
  • вода - 2 с.л.
  • къри
  • магданоз - пресен
  • захар - 1 ч.л.
  • нишесте - 1/2 ч.л. царевично натурално
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Лука почистваме и нарязваме ситно.

В подходящ съд за готвене в Микровълнова слагаме нарязаните картофи и лук. Наливаме олио или зехтин и вода. Слагаме съда с капака в микровълновата и задушаваме на силна мощност (High) да омекнат продуктите за 5-6 минути, като внимаваме да не останат без течност.

После проверяваме дали са сварени и прибавяме белени и понамачкани домати от консерва, доматен сок и топла вода (1/2 ч.ч.), захар, къри на вкус и нарязан зелен магданоз.

Намаляваме малко мощността на микровълновата (M.High) и варим ястието още приблизително 10 минути, като от време на време може да разбъркваме.

Като поуври, сипваме в ястието разтворени в малко вода червен пипер (1/2 ч.л.) и натурално царевично нишесте (1-2 ч.л.). Разбъркваме и слагаме отново ястието във фурната за няколко минути, приблизително 5 минути или колкото е необходимо.

Може да направим ястието по-гъсто или по-течно по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: