Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Оригинални Кайзер питки

Оригинални Кайзер питки

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Оригинални Кайзер питки
Снимка: Яница Николова
1 / 2
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Един въпрос ни мъчи - кайзерът оригинални кайзер питки ли е хапвал или не"

Необходими Продукти

  • брашно - 6 ч.ч. пресято
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 1 1/3 ч.ч. хладка
  • прясна мая - 1/2 кубче или 7 г суха
  • мед - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • Още
  • яйца - 1 бр., за намазване
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага маята, водата, медът и се разбърква, оставя се за 5 минути. След това се добавят яйцата и брашното със солта.

Меси се до образуване на топка и се прибавя маслото, месенето продължава докато се получи меко и гладко тесто. Разстила се на масата и се сгъва на плик, после се обръща на 90 градуса и пак се сгъва така се прави още 2-3 пъти.

Поставя се в намаслена купа и се покрива със стреч фолио, втасва 30 минути. После се сгъва пак така 2-3 пъти и отново втасва 30 минути.

След като втаса се разделя на 12 части и всяка се прави на фитил дълъг 30 см., прави се възелче и краищата се подпъхват на вътре, за да не стърчат, а да се оформи на топче.

Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго, покриват се с фолио и се оставят да втасат за около 1 час.

Намазват се с разбито яйце и се поръсват с мак. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути, до златна коричка. Охлаждат се на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: