Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)

19/04/2018
Деница А.
отДеница А.Чирак417
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на блатовете е необходимо яйцето, захарта, медът, млякото и бакпулверът да се разбъркат и да се загреят на водна баня за около 5 мин., до получаването на карамелен цвят на сместа.

В по-голям съд със студена вода се поставя съда със сместа, за да изстине. След това към охладената смес се прибавя постепенно и брашното.

Разточва се полученото тесто на тънка кора и се изрязват кръгове с необходимата големина.

Печем блатовете на 180 градуса за 6 минути на горен и долен реотан, без вентилатор, в предварително загрята фурна.

За да се направи кремът, трябва да разбием заквасената сметана, захарта и натрошените на ситно орехи.

След това и след като вече са изпечени и изстинали блатовете между всеки блат мажем с крем, а въху крема нанасяме тънък слой от сладкото.

Отгоре и отстрани тортата се покрива с натрошени орехи.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар