Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)

Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823411283121
Tорта Прованс с боровинково сладко (стъпка по стъпка)
Снимка: Denitsa
1 / 4
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • За крема
  • заквасена сметана - 1600 г
  • захар - 200 г
  • орехи - 300 г
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на блатовете е необходимо яйцето, захарта, медът, млякото и бакпулверът да се разбъркат и да се загреят на водна баня за около 5 мин., до получаването на карамелен цвят на сместа.

В по-голям съд със студена вода се поставя съда със сместа, за да изстине. След това към охладената смес се прибавя постепенно и брашното.

Разточва се полученото тесто на тънка кора и се изрязват кръгове с необходимата големина.

Печем блатовете на 180 градуса за 6 минути на горен и долен реотан, без вентилатор, в предварително загрята фурна.

За да се направи кремът, трябва да разбием заквасената сметана, захарта и натрошените на ситно орехи.

След това и след като вече са изпечени и изстинали блатовете между всеки блат мажем с крем, а въху крема нанасяме тънък слой от сладкото.

Отгоре и отстрани тортата се покрива с натрошени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: