Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена Сьомга с Картофи на Фурна

Печена Сьомга с Картофи на Фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Печена Сьомга с Картофи на Фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ето така се готви сьомга - и става ужасно вкусна"

Необходими Продукти

  • сьомга - 450 - 500 г (2 бр. котлети)
  • картофи - 700 г
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 с.л.сух
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • копър - на вкус, сух
  • естрагон - 1 щедра щипка
  • зехтин - около 50 - 60 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на филийки или едри полумесеци. Разпределете ги в тавичка и разбъркайте със зехтин, сол и подправките. Между парченцата картофки сложете и чесън, нарязан на едро.

Залейте с около 1 ч.ч. вода и поставете в загрята на 200 градуса фурна докато хванат леко златиста коричка (без да ги препичате прекалено).

Извадете от фурната и върху картофите положете двете парчета риба, поръсете и нея със сол, зехтин и от подправките- само сух копър.

Сложете да се пече за около 10 минути на същите градуси.

Аз обичам сьомгата да ми е крехка, но ако искате по- препечена, то малко увеличите минутките.

Поднесете ястието топло със свежа салата и парченца лимон по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: