Огледална Глазура за Торта

20/04/2018
Таня
отТаняМастър Шеф119112416433
"Готови ли сте да творите като истински кулинарен майстор - ето как се прави прословутата огледална глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 300 г
  • глюкоза - 300 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • вода - 270 мл
  • бял шоколад - 300 г
  • желатин - 2 бр.
  • сладкарски бои - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме 150 мл вода и 300 г глюкоза в тенджера и поставяме на котлона. Към тях прибавяме захарта.

В останалата студена вода накисваме двата желатина. Оставяме сиропа, така докато се стопи захарта.

След като махнем от котлона прибавяме кондензирано мляко, добавяме шоколада и желатина. Всичко това разбъркваме с телена бъркалка.

По желание сместа можем да оцветим с различни сладкарски боички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар