Сладко от цели круши

20/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач258400261
"Като майсторите - вижте как да приготвите уникално вкусно сладко с цели круши "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 1 кг, сорт малки и меки
  • захар - 900 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и почистват. Правят се дупки навсякъде по крушите с вилица.

Водата и захарта се слага на котлона и щом заври се слагат крушите. Варят се около 5-6 минути. Оставят се така, както са в сиропа, за 1 денонощие.

След което се вари около 20-30 минути и накрая се прибавя щипката киселина.

Насипва се в малки и сухи бурканчета и се обръщат с капачките надолу, до пълното им изстиване.

* В зависимост от това колко круши имате, на 1 кг круши се прибавя 900 г захар, 2 ч.ч. вода и 1 щипка лимонена киселина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
За аромат може да се прибавят няколко зърна карамфил или листенца индрише при пълнене в бурканчетата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв