Пържени Миди с Лук

20/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7894933154
"Миди с вълшебен вкус, приготвени толкова лесно "
Приготвяне18 мин.
Готвене16 мин.
Общо34 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 563
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите от водорасли изхвърлете тези, които са с нездрави или отворени черупки.

Поставете ги на силен огън с дафиновия лист и малко зехтин, сложете капак на съда и разклащайте докато всички се отворят - този процес трае около 2 минутки.

Изчакайте мидите да изстинат и отделете от черупките.

В тиган на умерен огън разтопете маслото със зехтина и задушете лука, нарязан на тънки полумесеци.

След като омекне и започне да хваща много лек загар, сложете пресния чесън, накълцан на едро, и посолете. Намалете огъня и оставете за около 5 минути или до пълна готовност и загар по ваш вкус.

Добавете мидите и запържете и тях за минутка, след което отстранете от огъня.

Поднесете ястието топло със резенчета лимон, чийто сок придава невероятен вкус на така приготвените миди.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!