Спагети със Скариди и Миди

20/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5554372568
"Паста, морски дарове и дъхави подправки - прилича ли ви на сбъдната мечта "
Приготвяне18 мин.
Готвене18 мин.
Общо36 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете скаридите като запазите главите, а останалите обелки изхвърлите. Чесъна смачкайте с широката част на нож, без да го белите.

Сложете спагетите да се сварят според указанията на производителя като ги оставите за предпочитане ал денте.

През това време сгорещете зехтина на умерен до силен огън и запечете скаридите за секунди от двете страни докато променят цвета си - от сивкав прозрачен, до оранжевеещ. Отстранете ги и сложете главите със смачканите скилидки чесън.

Притискайте всичко, за да пусне есенция, която ще даде най-прекрасния вкус на нашите спагети. След минутка сипете брендито и изчакайте за кратко да се редуцира. Може и да фламбирате по желание.

Отстранете главите и чесъна и сложете мидите, добре почистени. След по-малко от минута те ще се отворят и ще пуснат течност- своята есенция с дъх на море, което означава, че са почти готови. Гответе още максимум минута, разтърсвайки тигана настрани. Може да намалите огъня, ако сосчето започне много да потъмнява.

Готовите спагети отцедете хубаво и сложете заедно със скаридите при мидите и соса. Разбъркайте, за да го поемат (ако се е редуцирал много, ръснете допълнително зехтин) и след секунди отстранете от огъня.

Поднесете веднага и консумирайте топли, поръсени с пресен босилек.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар