Кюфтета от биволска кайма

20/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Така се правят най-вкусните кюфтета от биволска кайма - точна рецепта за приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида кайми се смесват. В отделен съд се прави смес от яйцата и млякото. Магданозът се нарязва на ситно, последван от лука. Те също се прибавят към яйчената смес. След това е ред на каймата.

След като се прибави към останалите продукти, всичко се омесва много добре. Най-накрая се подправя с двата вида пипер, малко сол, кимионът и чубрицата.

Наличието на много подправки е наложително заради острата миризма на биволското месо.

Галетата може да се прибави към самата смес, а може и да се остави, за да се овалват кюфтетата в нея - въпрос на вкус.

В дълбок тиган се сипва мазнина, колкото да покрие половината кюфтета. Каймата се оформя предварително в подходящи форми и след като мазнината е силно нагорещена, кюфтетата се слагат да се опържат. Отнема около 5-6 минути на страна, в зависимост от силата на котлона.

Кюфтетата се изваждат върху домакинска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина. При сервиране могат да се гарнират с топено сирене.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар