Спаначена крем супа с кисело мляко

20/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"И нещо зелено, с която да поглезите стомаха си "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва съвсем леко в предварително загрят тиган. След това в тенджера с вода се слага нарязаният на две-три морков, придружен от лукът и се оставя да ври. Посолява се.

След около 10-15 минути се прибавя и оризът - той трябва да е предварително измит и изчистен. Към бульонът се прибавя малко от маслото. Оставя се да поври докато оризът започне да набъбва.

След това се прибавя картофът, който също не е необходимо да бъде нарязан на ситно, тъй като накрая супата ще се пасира.

Когато и картофът се свари, спанакът се измива и се слага в тенджерата. След около 2-3 минути, но не по-късно, супата се отстранява от котлона.

Зеленчуците и оризът се слагат в блендер, заедно с част от бульона, и към сместа се прибавя и останалото масло.

Всичко се разбива до получаването на кремава консистенция. Супата се сервира топла, а най-отгоре се гарнира с 2 супени лъжици кисело мляко за всяка порция.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар