Английска картофена салата

20/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Стоим и се чудим - на кралските сватби в Английския двор предлагат ли от тази вкусна английска картофена салата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, но трябва да не се разпадат. Ако кората им е по-фина, не се маха. След като се сварят се махат от котлона и се оставят настрана.

През това време се прави сос от майонезата, киселото мляко и зехтинът. Към тях се добавя и наситнения на кубчета кук. Копърът и магданозът се нарязват на ситно и се оставят настрани.

Към млечния сос се прибавя сокът и по желание кората на единият от лимоните. След това сосът се оставя в хладилник, за да поеме вкусовете на продуктите в него.

Картофите се нарязват на кубчета и се посоляват. Към тях може да се прибави още малко зехтин. С част от копъра и всичкия магданоз се овкусяват.

След това сосът се изважда от хладилника и се прибавя към картофите. Всичко се обърква много добре, като след това отново се връща да престои в хладилник поне за 1-2 часа.

При сервиране, салатата се поръсва с другата част от копъра и се гарнира с останалия лимон, нарязан на шайби или полумесеци - въпрос на предпочитание.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар