Торта Медовик с карамелен крем

20/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач355400262
"Пред тортите всички сме равни и повече от едно парче не се и надявайте да получите "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • Блатове
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • Карамелен крем
  • пудинг - 1 бр. ванилия, приготвен с прясно мляко според указанията
  • кондензирано карамелизирано мляко - 1 кутия
  • сладкарска сметана - 200 - 300 мл, разбита
  • Паниране на тортата
  • изрезки от блатовете
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • Още
  • шоколад - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатовете. Яйцата и захарта се разбиват, после бавно се прибавят млякото, медът, содата и маслото. Вари се на слаб котлон до получаване на златист цвят, около 30 минути.

След това веднага се добавя пресятото брашно и се разбърква. Трябва да се получи гладко тесто, работи се бързо, за да не се втвърди. Тестото се разделя на 5 топки.

Всяка се разточва на кора с дебелина от 3 до 5 мм. и диаметър около 28-30 см., на хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 4-5 минути, като преди това се надупчват с вилица.

Наблюдават се по време на печенето, пекат се бързо. След изпичане се изрязват с помощта на голяма чиния, за да са еднакви, изрезките се смилат, към тях се прибавят смлени орехи за паниране на тортата.

За крема се смесват разбитата сметана, карамеленото мляко и свареният и охладен пудинг, приготвен според указанията на пакетчето.

В поднос се слага първият блат, намазва се с крем, слага се втори блат, крем и т.н., Отстрани и отгоре също се намазва с крема.

Панира се със смесените орехи и трохи от блата - навсякъде. Декорира се със смесените разтопен шоколад и олио. Прибира се в хладилник за поне 8 часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!