Сос Братен Джус

21/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73369845531
"Специален сос, който да ползвате като добавка към ястия, с изключително полезно въздействие върху костите и ставите "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костите се измиват и подсушават. В голям тиган се разтопява маслото и се запържват костите и малко по-малко се добавя виното при непръснато разбъркване.

Отделно се запържват лук наситнен и нарязан чесън, разбърква се, добавя се доматеното пюре. След като са омекнали достатъчно се поръсват с наситнен магданоз и се изваждат и тигана се даглазира с малко вино.

Задушените лук и чесън се прибавят към костите и се налива водата. Ако се появи пяна тя се отстранява с решетъчна лъжица. Оставят се на умерен котлон да ври около 3-3 1/2 часа.

След това готовият бульон се прецежда през фина цедка и се налива в буркани. Трябва да има бистър и наситен карамелен цвят. Съхранява се в хладилник, може и да се замрази във фризер.

Сосът се използва като основа за приготвяне на други сосове.

Такъв сос приготвям всяка година, в интерес на истина не знаех, че така се нарича. Наливам в буркани, сварявам за няколко минути, колкото да хлътне и вакуумира капачката. Надписвам.

Ползва се по няколко лъжица, той е силно калоричен бульон, изключително полезен за ставите и костите ни.

Единственото, което добавям към варенето на зеленчуците в бульона, е парче целина.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!