Пилешки крилца с прясно зеле на фурна

20/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач349400262
"Свежа и много вкусна комбинация, която ще ви се услади "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. голяма зелка
  • пилeшки крилца - около 500 - 600 г
  • сол на вкус
  • олио - около 1/2 каф.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • домати - 100 - 200 г, белени от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва с ренде за зеленчуци. Слага се в дълбока тенджера с олиото, добавя се сол, пържи се около 10-15 минути.

После се прибавят червеният пипер, доматите и дафиновият лист.

Разбърква се и се прехвърля в тава, отгоре се нареждат почистените и измити крилца, поръсват се с черен и червен пипер, полива се с много малко олио върху крилцата.

Пече се в загрята фурна на 240 градуса, докато остане на мазнина и стане златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!