петък, 31 октомври

Крем Ганаш

Публикувана от:
Видяно: 7 110 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем Ганаш
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г натурален или шоколадов кувертюр
  • захар - на вкус и при нужда
  • сметана - 180 мл. пълномаслена
  • масло - 130 г
  • желатин - 1 пакетче

Приготвяне на Крем Ганаш

Загрейте сметаната без да кипва и добавете натрошения шоколад, захар на вкус и маслото.

Снемете от котлона и изчакайте около 40-50 секунди. Започнете да бъркате, като при нужда сложете леко на топлия котлон.

Желатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша.

Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа. След като се охлади добре може да се използва и за торти и сладкиши.

4.4 от 9 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    латино10
    латино10

    2013-03-29, Оценка 5 от 5 за Крем Ганаш

    Колко трябва да се разбива.Трябва ли да се получи пухкав крем.

Домашна и оригинална рецепта за Крем Ганаш. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни категории за Крем Ганаш. Избрани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Крем Ганаш в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.