неделя, 7 февруари

Крем Ганаш

От Жани ИвановаНовак 15/12/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5
Изпрати Крем Ганаш
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо8 486
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г натурален или шоколадов кувертюр
  • захар - на вкус и при нужда
  • сметана - 180 мл. пълномаслена
  • масло - 130 г
  • желатин - 1 пакетче
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Крем Ганаш

Загрейте сметаната без да кипва и добавете натрошения шоколад, захар на вкус и маслото.

Снемете от котлона и изчакайте около 40-50 секунди. Започнете да бъркате, като при нужда сложете леко на топлия котлон.

Желатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша.

Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа. След като се охлади добре може да се използва и за торти и сладкиши.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 9 Гласа

Отзиви (1)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Нели Христова

2013-03-29, Оценка 5.0 от 5 за Крем Ганаш

Колко трябва да се разбива.Трябва ли да се получи пухкав крем.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Крем Ганаш. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни категории за Крем Ганаш. Избрани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Крем Ганаш в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.