Крем Ганаш

15/12/2012
Жани Иванова
отЖани ИвановаНовак
"Всеки крем, в който има порядъчно количество шоколад, ни е любим!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 212
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната без да кипва и добавете натрошения шоколад, захар на вкус и маслото.

Снемете от котлона и изчакайте около 40-50 секунди. Започнете да бъркате, като при нужда сложете леко на топлия котлон.

Желатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша.

Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа. След като се охлади добре може да се използва и за торти и сладкиши.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нели Христова
Колко трябва да се разбива.Трябва ли да се получи пухкав крем.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв