Крем Ганаш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Крем Ганаш1 / 2
15/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Всеки крем, в който има порядъчно количество шоколад, ни е любим!"

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г натурален или шоколадов кувертюр
  • захар - на вкус и при нужда
  • сметана - 180 мл. пълномаслена
  • масло - 130 г
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната без да кипва и добавете натрошения шоколад, захар на вкус и маслото.

Снемете от котлона и изчакайте около 40-50 секунди. Започнете да бъркате, като при нужда сложете леко на топлия котлон.

Желатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша.

Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа. След като се охлади добре може да се използва и за торти и сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели Христова
Нели Христова
Колко трябва да се разбива.Трябва ли да се получи пухкав крем.
29.03.2013 12:39