събота, 20 декември

Домашно пълнен петел

Публикувана от:
Видяно: 6 646 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Домашно пълнен петел

Още Рецепти за Коледа

Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • магданоз - 4 броя корени (120 г)
  • моркови - 3 броя (200 г)
  • целина - около 100 г глава
  • хляб - 2 филии (150 г) стар
  • бабек - 200 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 100 г
  • брашно - към 20 г
  • черен пипер
  • лимонтузу
  • магданоз
  • сол - на вкус

Приготвяне на Домашно пълнен петел

Предварително добре почистения петел заедно с дреболиите му, зърна черен пипер, почистените моркови, целина сварете в тенджера под налягане или в обикновена тенджера с вода.

Извадете всичко от бульона. Нарежете ситно дреболиите и зеленчуците. Разбъркайте ги със ситно нарязания бабек, предварително натопения във вода и отцеден хляб, ситно накълцания магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.

Напълнете петела с плънката и го зашийте. Сложете го в намаслена тава и го намажете с масло отвсякъде. Пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате с бульона и го мажете с масло.

Поднесете домашно пълнения петел със сос, приготвен от маслото, брашното - запържени и разредени с бульона. Сосът се овкусява с лимонтузу, сол и черен пипер на вкус.

4.0 от 4 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и бърза рецепта за Домашно пълнен петел. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите категории за Домашно пълнен петел. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как се приготвя Домашно пълнен петел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.