Домашно пълнен петел

от Бай СтавриНовак
15/12/2012
"По тази рецепта може да приготвите каквото и да е пиле, купено от магазина, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашното пиле, отраснало свободно на двора!"
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 350
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Предварително добре почистения петел заедно с дреболиите му, зърна черен пипер, почистените моркови, целина сварете в тенджера под налягане или в обикновена тенджера с вода.

Извадете всичко от бульона. Нарежете ситно дреболиите и зеленчуците. Разбъркайте ги със ситно нарязания бабек, предварително натопения във вода и отцеден хляб, ситно накълцания магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.

Напълнете петела с плънката и го зашийте. Сложете го в намаслена тава и го намажете с масло отвсякъде. Пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате с бульона и го мажете с масло.

Поднесете домашно пълнения петел със сос, приготвен от маслото, брашното - запържени и разредени с бульона. Сосът се овкусява с лимонтузу, сол и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти