Домашно пълнен петел

15/12/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"По тази рецепта може да приготвите каквото и да е пиле, купено от магазина, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашното пиле, отраснало свободно на двора!"
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 806
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително добре почистения петел заедно с дреболиите му, зърна черен пипер, почистените моркови, целина сварете в тенджера под налягане или в обикновена тенджера с вода.

Извадете всичко от бульона. Нарежете ситно дреболиите и зеленчуците. Разбъркайте ги със ситно нарязания бабек, предварително натопения във вода и отцеден хляб, ситно накълцания магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.

Напълнете петела с плънката и го зашийте. Сложете го в намаслена тава и го намажете с масло отвсякъде. Пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате с бульона и го мажете с масло.

Поднесете домашно пълнения петел със сос, приготвен от маслото, брашното - запържени и разредени с бульона. Сосът се овкусява с лимонтузу, сол и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар