вторник, 31 май

Домашно пълнен петел

15/12/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8
Изпрати Домашно пълнен петел
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо12 164
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

  • петел - 1 бр.
  • магданоз - 4 броя корени (120 г)
  • моркови - 3 броя (200 г)
  • целина - около 100 г глава
  • хляб - 2 филии (150 г) стар
  • бабек - 200 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 100 г
  • брашно - към 20 г
  • черен пипер
  • лимонтузу
  • магданоз
  • сол - на вкус
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Приготвяне на Домашно пълнен петел

Предварително добре почистения петел заедно с дреболиите му, зърна черен пипер, почистените моркови, целина сварете в тенджера под налягане или в обикновена тенджера с вода.

Извадете всичко от бульона. Нарежете ситно дреболиите и зеленчуците. Разбъркайте ги със ситно нарязания бабек, предварително натопения във вода и отцеден хляб, ситно накълцания магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.

Напълнете петела с плънката и го зашийте. Сложете го в намаслена тава и го намажете с масло отвсякъде. Пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате с бульона и го мажете с масло.

Поднесете домашно пълнения петел със сос, приготвен от маслото, брашното - запържени и разредени с бульона. Сосът се овкусява с лимонтузу, сол и черен пипер на вкус.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.4
Общо 7 гласували
5 2
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Домашно пълнен петел. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите категории за Домашно пълнен петел. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как се приготвя Домашно пълнен петел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.