Редени кюфтета с картофи и сметана

20/04/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф745308265
"Хубаво е да има ред, но е още по-хубаво, когато има редени кюфтенца със сметана "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 136
  • Преглеждания за месеца797
  • Преглеждания за седмицата276
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • сол - 2 к.л.
  • кашкавал - 200 г
  • За кюфтетата
  • свинска кайма - 800 г
  • хляб - 2 филии
  • лук - 1/2 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • яйца - 1 бр.
  • За соса
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят да изстинат напълно, след което се нарязват на колелца.

В купа за месене се слага каймата, надробява се хлябът, лукът се нарязва на ситно, овкусява се с подправките и се чуква яйцето. Омесва се хубаво и се оставя на хладно да престои за 30 минути.

В кръгла средна тавичка, по дъното и стените, се нареждат едната част от колелцата картофи.

От каймата се оформят средно големи кюфтета, нареждат се върху картофите, между тях също се редят колелца картофи.

Отделно в канче се смесват сметаната и прясното мляко. С него се заливат кюфтетата. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 1 час, след което се поръсват с настърган кашкавал и се допичат до хубав загар на кашкавала.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар