Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Пържени Капелини

Пържени Капелини

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пържени Капелини
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Импровизирайте, гответе и се наслаждавайте на живота - започнете с тези пържени капелини"

Необходими Продукти

  • капелини - 350 г
  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени и без кожа
  • зелен лук - 4 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • гъби - 250 г
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капелините се сваряват в подсолена вода.

Докато се варят се нарязва пилешкото месо на жулиени и се запържва до златисто в сгорещена мазнина.

Поръсва се със сол на вкус и се изважда от тигана.

На негово място се поставят почистените и нарязани на ивички зеленчуци. След като омекнат се овкусяват със сол и соев сос.

Месото се връща в тигана при зеленчуците и се разбърква. След това се прибавят сварените и отцедени Капелини.

Пастата се разбърква и се оставя да се пържи с останалите продукти още около пет минути.

Пържените спагети се поднасят топли.

Пържени Капелини са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: