Тортиля със зеленчуци и скариди

21/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5534362565
"Екзотична, пълна с аромати и свежи вкусове тортиля със зеленчуци и скариди "
Приготвяне20 мин.
Готвене16 мин.
Общо36 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и нарежете зеленчуците - картофите и лука на тънки люспи, артишока на четвъртинки, аспержите на парченца от около 1 см.

2. Запържете всичко на умерен до слаб огън до омекване и лек загар. Бъркайте от време на време, за да се сготвят зеленчуците равномерно.

3. Отцедете от мазнината и оставете леко да поизстинат. През това време ако скаридите ви не са обелени - обелете ги и си запазете главите и всичко останало за вкусен рибен бульон.

3. Разбийте леко яйцата и сипете отцедените зеленчуци и скаридите при тях. Посолете и разбъркайте добре.

4. В подходящ тиган с незалепващо дъно сипете малко от мазнината от пърженето и загрейте на умерен до силен огън. Сложете сместа за тортилята и заравнете.

5. Ако сте начинаещи си намалете огъня, след като по краищата видите, че яйцето побелява. Изчакайте 4-5 минутки и повдигнете леко, за да видите дали вече се е получил златист загар отдолу. Ако е така, похлупете с чиния или плосък капак и обърнете тортилята на него, след което приплъзнете обратно в тигана, за да се запече и от другата страна увеличавайки огъня.

6. След като хване загар и от другата страна извадете в чиния отново приплъзгвайки.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар