Стек тартар

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Стек тартар1 / 2
22/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко бон филе - 600 г прясно
  • лук - 1 глава
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • каперси - 2 с.л.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • сол
  • жълтъци - 8 бр. пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо и яйцата задължително трябва да са пресни и с ясен произход, защото това кулинарно произведение се консумира в суров вид! ! !

Охладеното месо се накълцва с остър нож на ситни парченца, като едро смляна кайма, и се слага в купа, където ще се смеси с останалите продукти. Към него се прибавят нарязаните на дребно лук и кисели краставички, каперсите и ситно нарязаният магданоз.

Сместа се разбърква. Добавят се горчица, зехтин, прясно изцеден лимонов сок, сос Уорчестър, сол, черен пипер и жълтъците. Всичко се обърква добре.

С помощта на рингове се оформят стекове. По средата на всеки се прави вдлъбнатинка и се поставя по един суров жълтък.

Стек тартар се поднася охладен с гарнитура от препечени филийки хляб и пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: