Кюфтенца със сос Бешамел

21/04/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак28722961
"Не е честно тези сочни кюфтенца да свършват толкова бързо, всички искат да ги опитат, че и за допълнително питат "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 767
  • Преглеждания за месеца766
  • Преглеждания за седмицата206
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За кюфтенцата
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион
  • галета - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • За Бешамел
  • брашно - 200 г
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • индийско орехче
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прави като всички съставки се смесват в купа, като лукът е наситнен, а филията хляб е накисната във вода.

Сместа се бърка добре и от нея се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание.

Подреждат се в малка тавичка- в случая съм използвала капака на йенската тенджера.

Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре.

Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Подправя се с подправките. Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!