Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с Ориз и Грах на Фурна

Пиле с Ориз и Грах на Фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Пиле с Ориз и Грах на Фурна
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато се чудите дали пилето да бъде приготвено с ориз или грах - съчетайте ги в този вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 200 г
  • грах - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета срязвам на две и ги поставям в тенджера с 3 чаши вода, за да поврят 10 минути. Изваждам ги и ги измивам с вода.

След това на дъска ги намазвам със сол, червен пипер и куркума - само отгоре. Поставям ги в тава и ги поливам съвсем леко с олио. Запичам ги за 15 минути.

През това време в тиган запържвам нарязания лук и когато стане прозрачен добавям ориза. След 1-2 минути изсипвам и граха.

Доливам от бульона на пилето 1 чаша, разбърквам и добавям черния пипер, доматеното пюре, сол и универсалната подправка. След това изсипвам и останалия бульон.

Към пилешкото месо изсипвам сместа от ориз, като внимавам да няма ориз

върху месото - иначе той прегаря.

Включвам на 180 градуса фурната и щом ястието заври изключвам фурната. Ястието се поднася след 10-15 минути, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна и лесна за приготвяне вечеря!
03.10.2021 21:42