Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Гъби Шийтаке с Кафяв Ориз

Гъби Шийтаке с Кафяв Ориз

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Гъби Шийтаке с Кафяв Ориз1 / 2
24/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • шийтаке - 300 г пресни гъби
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • трюфелово олио - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • кориандър - силно наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се покрива с вода и се оставя за около 2 часа.

Зеленчуците се почистват и нарязват на ситни парчета.

Задушават се в олиото на умерен котлон, докато омекнат. Посоляват се.

Добавят се и гъбите, нарязани на парчета, оризът, добре изплакнат под студена вода. Разбърква се в продължение на 5 мин. Сваля се от котлона.

Сместа се изсипва в тавичка за печене, добавят се 4 ч.ч. вода и маслото на парчета. Запича за около 20 мин или докато оризът напълно е готов.

Готовият ориз с гъби се сервира горещ, добавя се прясно смлян черен пипер, кориандър и се добавя струйка трюфелово олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: