Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс Маша и Мечока

Солен кекс Маша и Мечока

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Солен кекс Маша и Мечока
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За онези, които никога няма да изгубят детското себе си - Солен кекс Маша и Мечока"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 250 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сирене - 230 г
  • кашкавал - 120 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 грама краве
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвам киселото мляко в дълбок купа. Прибавям бакпулвера и изчаквам докато сместа шупне и разбърквам с вилица. Прибавям яйцата и разбърквам до еднородна смес. Прибавям олиото и разтопеното масло. Разбърквам.

Прибавям натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Разбърквам. Накрая прибавям брашното и отново разбърквам до получаване на гъста, еднородна смес.

Изсипвам тестото във силиконова форма (в случая съм ползвала форми на Маша и Мечока, понеже моя малък юнак им е голям фен, но може да ползвате освен силиконова форма и метална с падащ борд, като преди това трябва да покриете дъното с готварска хартия).

Пека кекса в предварително затоплена на 185 градуса и вентилатор фурна за около 30 минути, или до готовност.

Изчаквам пет минути да се поохлади и поднасям с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: