Тесто за погача, замесено в хлебопекарна

22/04/2018
"Страхотно тесто, за замесването на което дори няма да се изцапате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 190 г
  • кисело мляко - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - щипка
  • олио - 50 мл
  • брашно - 470 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцето с киселото мляко, като към млякото прибавете щипка сода. Сипете и топлото прясно мляко към тях, хубаво разбийте.

Сипете сместа в хлебопекарната и добавете захарта, олиото и солта. Пресейте брашното и прибавете към течните съставки.

Най-отгоре поръсете сухата мая и включете на програма "Тесто". След като се замеси тестото, спрете хлебопекарната и извадете тестото.

Намажете купа с олио и сложете тестото, покрийте с найлонова торба и оставете да втаса ако ще работите веднага, а можете да го приберете в хладилник и да оформите питката на другия ден.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар