Печени хрупкави картофки

22/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф797457805
"Хрупкави, печени, а не пържени, и с бира - това са идеалните картофки за бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 628
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • сух чесън - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете измитите стари картофи и ги нарежете на едри резени. Бланширайте ги за 4 минути във вряща и подсолена вода, прецедете много добре.

Сипете в найлонов плик зехтина и поставете картофите вътре в него, леко завъртайте торбичката, за да се овалят с него.

Постелете тавата с хартия за печене, изсипете картофите върху хартията и поръсете обилно с галета, разбъркайте така че да полепнат навсякъде но картофите.

Отгоре поръсете със смесените подправки и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете за около 30 минути до златисто-кафява коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар