Пържен Арабски Специалитет

23/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73869845751
"Дали тайната на завладяващия вкус на този арабски специалитет е само в подправките, оставяме на вас да прецените "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • масло - 50 г
  • фиде - 1 бр. топка фино
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • рас ел ханут - 1/4 ч.л. Ras el Hanout
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче на Knorr
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се сгорещва маслото и с ръка се натрошава топката фино фиде. Запържва се при непрекъснато разбъркване да добие карамелен цвят. Фидето се пържи бързо и затова се наблюдава непрекъснато, ако изгори, се хвърля и се започва отначало.

Оризът се изплаква под студена вода, изцежда се и се прибавя към фидето. Разбърква се за около 1 мин и се налива топлата водата с разтворен бульон, посолява се и се добавят подправките.

Оставя се на много слаб котлон да къкри (от възможна 9-та степен се готви на 3-та), за около 25 мин. Трябва да поеме цялата течност.

Сваля се от котлона, покрива се с памучна кърпа, захлупва се и се оставя за около 15 мин. След това се разрохква с вилица.

Сервира се като гарнитура, а може да се поднесе като самостоятелно ястие.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!