Пържен Арабски Специалитет

23/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65068942901
"Дали тайната на завладяващия вкус на този арабски специалитет е само в подправките, оставяме на вас да прецените "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се сгорещва маслото и с ръка се натрошава топката фино фиде. Запържва се при непрекъснато разбъркване да добие карамелен цвят. Фидето се пържи бързо и затова се наблюдава непрекъснато, ако изгори, се хвърля и се започва отначало.

Оризът се изплаква под студена вода, изцежда се и се прибавя към фидето. Разбърква се за около 1 мин и се налива топлата водата с разтворен бульон, посолява се и се добавят подправките.

Оставя се на много слаб котлон да къкри (от възможна 9-та степен се готви на 3-та), за около 25 мин. Трябва да поеме цялата течност.

Сваля се от котлона, покрива се с памучна кърпа, захлупва се и се оставя за около 15 мин. След това се разрохква с вилица.

Сервира се като гарнитура, а може да се поднесе като самостоятелно ястие.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар