Печен патладжан на грил тиган

24/04/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"Уникално мезе за вино, което е най-вкусно в компанията на приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 593
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 - 3 бр. по - дребни
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват под течаща студена вода, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти. Ако патладжаните са по-едри ги обелете.

Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият им сок.

След това се вземат няколко ленти патладжан, слагат се една върху друга и се навиват на руло, като внимателно се изстискват с ръце от горчивият сок.

Лентите патладжан се изпичат на грил-тиган, като предварително се намазват с четка с олио.

Изпечените патладжани се прехвърлят в подходяща чиния, поръсват се с нарязания на ситно магданоз и пресованите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.

Ястието може да се сервира както веднага, така и охладено.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!