Сърца от кренвирши с яйца

24/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5701782071
"Понякога романтиката може да бъде открита дори в едно скромно, на приготвено с любов ястие "
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршите се обелват и се разрязват на две по дължина, но без да се стига до края.

Всеки кренвирш се завива във формата на сърце и се забожда с клечка за зъби в долния край, където се събират краищата на сърцето.

Нагорещява се тиган с олио и кренвиршите се запържват за една минутка от всяка страна, като накрая се чуква по едно яйце във всеки от тях.

След като яйцето е готово, се изваждат в подходящи чинии. Ако желаете яйцето да се забули, поливайте го с горещата мазнина по време на пърженето с помощта на лъжица.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и гарнирайте със стръкчета зелен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Самира
Самира
30.04.2018 18:35
Правила съм кремвирши по този начин, вече няколко пъти. Малко е рисковано да се оформят като сърце с клечка, поради риска от разполовяване на долната част на сърцето.. Трябва си внимание в този случай. Иначе рецептата е добра.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв