Кремсупа от картофи и чушка с крутони

23/04/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак27722961
"Перфектната кремсупа е онази, който действа като балсам за стомаха "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. червена
  • лук - 2 глави стар
  • зелен лук - перата за украса
  • магданоз - сух
  • сол
  • черен пипер
  • За крутоните
  • хляб - 6 - 7 филии
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • босилек
  • риган - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на едри парчета.

Зеленчуците се почистват и се режат на едро. Запържват се в малко олио в дълбока тенджера до омекване, след което се заливат с малко вода и се оставят да омекнат още.

Добавят се картофите и се долива вода, колкото да ги покрие. Подправя се с подправките и супата се готви, докато се сварят зеленчуците.

През това време хлябът се нарязва на малки кубчета и се поставя в тавичка, намазана с олио. Капва се още малко олио, слагат се подправките и всичко се обърква добре.

Крутоните се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути, като се разбъркват от време на време.

Когато супата е готова, се оставя да изстине и се пасира. В чиния се слага от супата, слагат се няколко крутончета и се поръсва с наситнения зелен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!