Домашна Ягодова Ракия

24/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Какъв ще е вкусът на лятото - на ягодова ракия, разбира се "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ягоди - 500 г, пресни
  • алкохол - 500 мл чист, 95 градуса
  • вода - 500 мл
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и измиват. Нарязват се на четвъртини. Поставят се в дълбок буркан, отгоре са налива алкохолът.

Затварят се с херметична капачка и се оставят за 10 дни на тъмно, като бурканът се разклаща всеки ден.

В тенджера се изсипва водата и захарта, поставя се на умерен котлон и се разбърква, докато захарта се стопи.

Сваля се от котлона и напълно се охлажда.

Поставя се цедка върху тенджерата и се изсипват ягодите от буркана.

Сместа, която се получава, се насипва в бутилки. Съхранява се на хладно.

Източник: Fato in Casa da Benedettaподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар