Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части.
Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им.
След това се измиват, подсушават се и се нарязват на парчета
като картофи за пържене.
В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност,
като се разбъркват често - правя го с две дървени лъжици, за по-лесно.
Когато са готови, се изваждат в чиния.
В същия тиган с добавка на малко олио/ако не е останало от патладжаните/,
се изсипва консервата с домати.
С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност.
Поставя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата.
Соса се пържи до желаната гъстота.
Накрая се добавя нарязаният чесън, магданоза и захарта.
Към готовият сос прибавяме патладжаните и оставяме ястието да се
задуши за около пет минути.
Изключваме котлона и оставяме ястието да се готви още 1-2 минути.
Вкусно е и топло и студено.
Коментари
Добавих малко босилек и пушен пипер. Препоръчвам!