Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Картофена Манджа с Месо в Гювеч

Картофена Манджа с Месо в Гювеч

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Картофена Манджа с Месо в Гювеч
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате - просто слагате всичко в гювеча и печете до готовност, да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • кромид лук - 1 глава /по голяма/
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица - 1 ч.л.
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета нарязвам на две всяко.

Измивам месото, намазвам го с червен пипер, сол и черен пипер леко.

Включвам фурната на 180 градуса и оставям месото да се пече за около 20 минути.

В тиган задушавам, нарязаните лук, морков и чушка за кратко.

Добавям черен, червен пипер и чубрица.

Посолявам с около 1 с.л сол /равна/. Добавям нарязаните картофи на едро-запържвам ги и тях за кратко.

Доливам около 400 мл вода и когато тя заври, прехвърлям зеленчуците към месото в гювеча.

Разбърквам хубаво ястието, връщам го във фурната и го оставям /след като заври/ на по слаб огън, да се готви за около 40 минути.

Когато манджата е готова я поръсвам с магданоз и копър.

Картофената Манджа с Месо в Гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: