Свинско Особуко с пресни картофки

23/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544823034
"Спокойно може да преведете Особуко като - искам още една порция от това невероятно ядене "
Приготвяне18 мин.
Готвене120 мин.
Общо138 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 383
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Парчетата месо с кост натъркайте обилно с черен пипер, индийско орехче, кафява захар и малко сол. Поставете ги в купа заедно с дафиновия лист и настърганата портокалова кора и залейте със двата вида вино и портокаловия сок. Оставете да престоят така от 30 минути до 1 час.

През това време си подгответе зеленчуците - лук, морков и чушка се смилат на кашичка, а доматите се обелват и настъргват. Ако искате, може и да си ги нарежете на парченца и след готовността на ястието, да ги пасирате.

Зехтинът сгорещете на умерен до силен огън и запържете зеленчуците за 4 минути със малко сол. Сложете и доматите и след две минути - престоялите вече парчета Особуко. Запържете за кратко от всяка страна и налейте маринатата. Изчакайте алкохолът да се поизпари за 2-3 минути и налейте и бульона.

Намалете огънят и варете на малко над минималната степен около 1 час и 30 минути под капак. Наглеждайте си го от време на време, като сипвате още бульон или водичка, в случай че извира. Може да си добавите още от подправките - черен пипер и индийско орехче.

Пресните картофки измийте добре и ако желаете, обелете. Пуснете във врящата гозба, добавете още две-три щипки сол и размито в малко студена вода брашно. Варете още около 20 минути или до пълното омекване и крехкост на картофките и месото.

Поднесете това вкусно и ароматно ястие топло, поръсено с пресен магданоз по желание.

Свинското Особуко по нищо не отстъпва на телешкото, което е типично за италианската кухня. Много е важно за направата на това ястие месото да ври на наистина бавен огън, за да стане крехко, затова се иска търпение.

Също така не правете компромис да сложите какво да е вино в ястието, а ползвайте ароматно, плътно и качествено такова, за да получите перфектен резултат.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!