Телешка пастърма

17/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049293
"Знаем, че телешката пастърма си отива чудесно с червено вино, но понякога си позволяваме да похапваме от нея и просто така - без повод, за разкош "
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 382
  • Преглеждания за месеца2441
  • Преглеждания за седмицата668
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - от шол
  • сол
  • подправки - за кайзеровано месо
  • чубрица - ронена
  • червен пипер - сладък и лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете месото от жили и ципи. Нарежете го на парчета с дебелина до 4 см. Парчетата посолете обилно със сол, така че да побелее месото.

Сложете телешкото в гевгир за 24 часа - така се оттича от ненужната течност.

След това остържете солта от парчетата месо, но не го мийте.

Смесете всички подправки, като може да добавите и други сухи подправки по ваш вкус. Оваляйте парчетата телешко много добре в тях.

Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й.

Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца.подобни рецепти тук

5 11
4 11
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мария Беженар
Колко кг. е месото?
8
1
Даса
Даса
12.12.2014 17:56
Не бива да лъжете, и да рекламирате неверни рецепти. СОЛТА не се стърже а се измива в течаща вода 4 часа,!,,,,,,
32
8
Владимир
Владимир
02.01.2014 13:21
Аз като подправки използвам червен пипер сладък и лютив, смлян черен пипер, смлян на прах чимен, чубрица, пасиран чесън, лакиена чашка сухо бяловино
22
2

Виж всички коментари или напиши такъв