Супа от свинска глава в тенджера под налягане

24/04/2018
"Ако има състезание за най-вкусна супа, определено ще попадне сред трите най-добри "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава, почистена и сцепена на 3-4, се слага в тенджера под налягане. Налива се вода, да покрива главата и се слага 1 равна супена лъжица сол.

След като заври водата, главата се вари 40-50 минути. Оставя се малко да изстине и се отделя месото от кокала.

В тенджера (моята е 3 л) се слага нарязаното месо, прелива се бульонът, като се прецежда. Лукът, морковът и чушката се наситняват и се слагат в тенджерата също.

Слага се и зеленчуковият микс. Остава се да заври и се прибавя фидето. Подправя се с черен пипер и чубрица.

В малък съд се слага олиото и се слага 1 ч.л. червен пипер, леко да се запържи. Прибавя се към тенджерата със супата.

Когато фидето омекне, тенджерата се измества от котлона.

В купа се разбиват жълтъкът и киселото мляко. От горещият бульон се взема и се сипва на тънка струя към млякото с жълтък. Бърка се енергично. След като се темперира млякото, сместа от купата се връща в тенджерата и се бърка отново.

По желание може да се счукат няколко скилидки чесън, подправени с малко оцет, и да се добавя към супата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар